Månadens fordon september 2019

P1020522
P1020521
P1020523
DSCN8646 Kadetten

Opel Kadett A -65
Motor: 4-cyl 993 cc
Effekt: 40 Hk

Bilen har ägts av oss sedan vi köpte den ny av AB Carman i Lindesberg i april 1965 för c:a 9.500:-. Bilen tog oss upp till Vindeln i närheten av Umeå där vi arbetade under tiden 1965-1969. Under denna tid föddes våra två barn på BB i Umeå och dit tog oss Kadetten de 6 milen i ilfart och sedan hjärtans glada åter.

Många turer har det blivit mellan Vindeln och Örebro 75 mil enkel  resa samt till stugan i Tärnaby 90 mil samt ett antal semesterresor i Sverige, Norge och Danmark. På semesterresor med kofferten full av barnvagnar, picnic-väskor, spritkök, mat mm. På taket under sommaren tält, tältsängar och fällstolar samt på vintern skidställ med skidor av olika slag.Våra barn har också övningskört i samma bil innan de själva fick sina körkort.

Bilen har rullat 35.000 mil innan den till slut ställdes undan i några år pga rostskador ”Lättrostad kvartskilo Gevalia”. Efter dessa år togs den ut från ladu-förvaringen och med hjälp av Åke Johansson lagades rosten och renoverades den och lackades om i originalkulören. Framskärmar och golv i främre delen har bytts. Efter hjälp av Kalles Bilsadelmakeri har också klädseln snyggats till och efter det besiktning för MHRF-försäkring.
Idag tas bilen ut i fintväder och luftas  under sommartiden vid de olika arrangemang som anordnas av NFH.  Korvrally, Motorhistoriska dagen, Sannahedsdagen, Nora-rally mm tillhör finåkningen.

Hälsningar från Klas och Ing-Britt Wiklund

Nerikes Fordonshistoriker